Ademtraining

Verbinden met de adem

Ademen is onderdeel van ons leven. De inademing en de uitademing wisselen elkaar af zoals vloed en eb, de zon en de maan en aanspannen en loslaten elkaar afwisselen in een doorgaand ritme. In een gezond ritme ligt het midden besloten.

Door goed te ademen kom je tot rust, tot jezelf. Vanuit jezelf kun je je verbinden met de wereld om je heen zonder je daarin te verliezen. Zo fungeert de adem als een anker waardoor je tot rust komt midden in het leven zelf.

Een goede, rustigeĀ  en volledige ademhaling kan helpen om lichaam en geest te ontspannen. Ook kan de adem ingezet worden om los te laten of om oude pijn te verwerken.

Soms is er sprake van verstoringen in de ademhaling. Er is dan extra aandacht en oefening nodig om de ademhaling weer in balans te krijgen. Dit kun je doen met ademtraining of terwijl ademhalingsoefeningen.

Met ademtraining wordt in de eerste plaats aandacht besteed aan een goede basis techniek van de ademhaling. De volledige adem in de buik, flanken en borst staat centraal.

Afhankelijk van de persoonlijke behoefte, kan er nadat een goede basis is gelegd, aandacht besteed worden aan pranayama.

Tijdens een intake gesprek bepalen we waar behoefte aan is en hoeveel sessies er nodig zullen zijn.