Individuele Therapie

Lichaamsgerichte therapie en kunstzinnige therapie

Ik bied twee vormen van therapie aan: Lichaamsgerichte therapie en kunstzinnige therapie. Beide therapievormen zijn ervaringsgericht. Ze gaan uit van de kracht van bewustwording, waarbij we een brug slaan naar de realiteit.

Voor wie?

lichaamsgerichte therapie en kunstzinnige therapie is voor iedereen, van jong tot oud, van ziek tot gezond. Het kan ingezet worden bij lichamelijke gezondheidsklachten en bij psychische problemen. Daarnaast is therapie ook geschikt als bewustwordingsproces, bijvoorbeeld als u altijd tegen dezelfde dingen aanloopt en daar inzicht in wil krijgen of om uzelf beter te leren kennen.

Therapie als op zichzelf staande therapie of in combinatie met andere therapie├źn?

lichaamsgerichte therapie of kunstzinnige therapie  kan gevolgd worden als een op zichzelf staand traject. Daarnaast kunnen beide vormen van therapie ingezet worden als ondersteuning voor een reeds bestaande therapie. Als bijvoorbeeld nadere verdieping nodig is in een therapeutisch proces of als een therapeutisch proces (tijdelijk) vastloopt. Dit kan op eigen initiatief maar ook na doorverwijzing van een arts, therapeut, psycholoog of psychiater. Ik zal in dit geval contact opnemen met de behandelend therapeut of de doorverwijzend arts zodat het aanbod goed op uw lopende proces aansluit.

Het verloop van de therapie

Als u mij contacteert voor een afspraak, plannen we allereerst een intakegesprek waarin we elkaar leren kennen en de hulpvraag duidelijk formuleren. Naar aanleiding van dit kennismakingsgesprek bepalen we welk traject we zullen gaan. Denk hierbij aan het aantal sessies en welke vorm van therapie het beste aansluit bij het doel van de therapie, de hulpvraag.

De therapie sessies zullen plaatsvinden in de praktijk in Santpoort Zuid of bij u thuis in Santpoort, Haarlem, Bloemendaal, Overveen, Velserbroek of Driehuis.

Een therapiesessie duurt ongeveer vijf kwartier.

Neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten of een afspraak wilt maken.