Trauma Release & Breathwork

Trauma / stress Release

Met Body Remembers Trauma Therapie (BRTT®) ervaar je om met behulp van lichaamsoefeningen de stress die is vastgezet door het lichaam weer los te laten. Hierdoor wordt je lichaam optimaal in staat gesteld om zichzelf te genezen en de pijn en klachten op een natuurlijke manier te verhelpen of verminderen. Het kan daarbij gaan om zowel het loslaten van dagelijkse stress als diepe, chronische spanning en trauma.

BRTT® is niet uitsluitend toepasbaar bij serieuze stress of trauma. Bijvoorbeeld als gevolg van een ernstige ziekte, verkeersongeluk, een oorlogstrauma of een jeugdtrauma. Je lichaam slaat óók alledaagse stress op wanneer dit niet op het moment zélf ontladen kan worden. Vaak gaat dit zó ongemerkt dat je het niet in de gaten hebt.

Stress en trauma hebben in de eerste plaats invloed op ons lichaam en niet op onze geest. Daarom helpt praten over vastzittende emoties, stress en trauma’s nauwelijks en moeten we onze lichaamsbeleving gebruiken om dit te verwerken. Trauma / Stress Release therapie laat gelukkig zien hoe toegankelijk de natuurlijke veerkracht van ons lijf is en hoe we de ervaring van veiligheid in ons lijf kunnen terugvinden.

Veel mensen hebben last van chronische stress en blijven fysiek voor een langere tijd in deze staat. De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen. Bij dieren is dit heel normaal. Dit is bijvoorbeeld te zien bij vogels die hun vleugels even flink uitschudden of honden en paarden die hun flanken trillen.

Mensen hebben ook zo’n ontladingsmechanisme maar onderdrukken dat of herkennen dat niet meer als zodanig. In plaats van het ontladen toe te laten, blijven we zo ongemerkt spanning met ons meedragen en zelfs opbouwen. Dit kan leiden tot chronische spanning waardoor zowel fysieke als mentale problemen ontstaan.

BRTT® helpt bij:

  • Verlagen van (werk)stress en spanningen waardoor jij je vrijer en lichter voelt
  • Het terugvinden van je veerkracht en energie in je leven
  • Verhelpen van burn-out verschijnselen en overmatige vermoeidheid
  • Verlichting van hoofpijn en migraine
  • Verminderen van pijn, zoals rug-, nek- en schouderklachten
  • Verminderen van slaapproblemen
  • Verminderen en verhelpen van trauma’s, angsten en fobieën
  • Vergroten van het libido
  • Verlichting van chronische aandoening(en)
  • Verminderen van depressie en concentratieproblemen.

Wat kun je verwachten van een sessie?

We beginnen de sessie met een (nadere) kennismaking en een korte intake. Hierbij geef ik uitleg over de BRTT methode en bijbehorende oefeningen. We bespreken ook de reden van je komst en je verwachtingen. Vervolgens gaan we aan de slag met een serie lichaamsoefeningen die het ontladingsmechanisme opwekken. Dit wordt als heel natuurlijk ervaren.

Met de oefeningen activeren we de psoas spier. Dit is een spier in het lichaam waar we veel spanning, angsten en trauma’s opslaan. Het spontane trillen dat daardoor ontstaat, geeft een uitweg aan vastgehouden spanning waardoor het lichaam langzaam terugkeert naar een kalme staat van zijn. De Nervus Vagus komt tot rust en het parasympatisch zenuwstelsel, dat een grote rol speelt bij ontspanning, wordt gestimuleerd. Hoewel het trillen spontaan ontstaat, is het op ieder gewenst moment te stoppen. Met één tot drie sessies zal je al een groot verschil ervaren en meer in je kracht komen.

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en kost €75,-

Combineren van de sessie met Ademwerk

Je kunt een Stress release sessie uitbreiden met een sessie Ademwerk. Deze combinatie is erg krachtig, omdat je tijdens een ademsessie heel diep in jezelf komt. Je daalt af naar een stuk in je onderbewuste en gaat van daaruit ook opgeslagen trauma’s in het zenuwstelsel en lichaam loslaten. Klik hier voor meer informatie over Ademwerk.

De gecombineerde sessie duurt in totaal ongeveer 2,5 tot 3 uur en kost €125,-

Neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten of een afspraak wilt maken.