Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een manier om yoga te beoefenen op een aangepaste en verantwoorde manier tijdens de zwangerschap. Het biedt dezelfde voordelen als gewone hatha yoga. Daarbij is er aandacht voor meer specifieke thema’s die te maken hebben met de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode.

Zwangerschapsyoga helpt om:

  • Je lichaam sterk en soepel te houden tijdens de zwangerschap
  • Je voor te bereiden op de bevalling
  • Stil te staan bij jezelf en je kindje
  • Vertrouwen te ervaren in je eigen lichaam en kracht

Het is mogelijk om vanaf elk gewenst moment in de zwangerschap te beginnen met zwangerschapsyoga tot aan de uitgerekende datum.

Momenteel bied ik alleen individuele zwangerschapsyoga aan.

Redenen om individuele zwangerschapsyoga te volgen kunnen zijn:

  • Dat er nog weinig tijd is tot aan de uitgerekende datum. Er kan dan gekozen worden voor een individueel intensief proces.
  • Soms is er geen of minder behoefte om deel te nemen aan een groep.
  • Angst voor de zwangerschap en/of de bevalling. We kunnen we dieper ingaan op deze blokkade zodat de bevalling met meer vertrouwen tegemoet gezien kan worden.
  • Bij een tweede kindje is er misschien minder behoefte of tijd om een langdurige cursus te volgen en kan er gericht op de persoonlijke behoefte oefeningen en informatie aangeboden worden. Er kan bijvoorbeeld specifiek aandacht gericht worden op bevallingshoudingen of ademhalingstechnieken tijdens de bevalling.
  • Wellicht is een minder positieve ervaring een reden om voor een individueel traject te kiezen.

Tijdens een kennismakingsgesprek bepalen we het doel van de zwangerschapsyoga zodat we de sessies kunnen afstemmen op uw behoefte. We zullen dan ook de duur van de individuele zwangerschapscursus bepalen. Er kan ook een bijeenkomst ingepland worden met een eventuele partner die ook bij de bevalling aanwezig zal zijn. Zo kun je samen genieten van de zwangerschap en je samen voorbereiden op de bevalling.

Je bent van harte welkom om zwangerschapsyoga te komen doen! Want wat is er mooier dan je te verbinden met het kindje in je buik en je positief te richten op je zwangerschap en de bevalling.

Voor vragen en/of aanmelding kunt u mij bellen (06-41810748)of een e-mail sturen naar info@sensusyoga.nl.